Известие

Collapse
No announcement yet.

Мотул или.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
    прав си 4есто стигам 6000-7000 оборота
    въоб6те не се усъмних в маслото за6тото там където ми го смениха са масларна с доста опит и доволни клиенти
    Да не е 5W40 за бензин, а ти да си се объркал, че е WR?
    Провери, че ние си лаламе ей така, ама може да се окаже, че всичко е наред
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
      Да не е 5W40 за бензин, а ти да си се объркал, че е WR?
      Провери, че ние си лаламе ей така, ама може да се окаже, че всичко е наред
      хората в масларната се оказаха разбрани и като видяха гре6ката го смениха за тяхна сметка
      сипаха ми селениа стар 5по40 ако някои има впе4атления от такова масло да пи6е
      според тях разлика между двете масла няма само в наименованията за да се продават
      селения стар ставало и за дизел така 4е и другото би трябвало да става за бензин според тях
      за 20на км пробег не усетих никаква разлика от преди нито в 6ума на мотора нито в високите обороти
      но все пак съм по-спокоен като знам 4е това е масло за бензин
      sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
      Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
        хората в масларната се оказаха разбрани и като видяха гре6ката го смениха за тяхна сметка
        сипаха ми селениа стар 5по40 ако някои има впе4атления от такова масло да пи6е
        според тях разлика между двете масла няма само в наименованията за да се продават
        селения стар ставало и за дизел така 4е и другото би трябвало да става за бензин според тях
        за 20на км пробег не усетих никаква разлика от преди нито в 6ума на мотора нито в високите обороти
        но все пак съм по-спокоен като знам 4е това е масло за бензин
        Това че едно масло става за бензин не незначи автомачино, че става и за дизел....както и обратното...
        Значи за това на тубичка си има едни надписчета да се знае какво е маслото бензиново или дизелово.. В 90% от случаите като трябва да изключим и специфичните и състезателни масла, както и маслата от последните години защото са хай тек, та маслата имат и двата класа...Тоест могат да се ползва и за бензин и за дизел, НО примерно бензиново масло от НАЙ-ВИСОК клас може да се ползва за дизелов автомобил отговарящ за СРЕДЕН клас на маслото.....И т.н..

И за да бъда ясен докрай:
        Ето пример за масло отговарящо на 2 класа:
        Selenia GOLD SL/CF --> SL бензинов клас, CF дизелов клас...

За конкретното масло, което е било в колата ти WR 5/40
        http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/

Клас CF дизел
        НЕ СЕ дава бензинов клас...Тоест силно вероятно е реално да отговаря на бензинов клас масло от преди 2000г. SJ и надолу т.к. не са си платили за такъв клас можем само да гадаем за това как се представа в бензинова среда...

За Селения Стар http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/

Се дава също САМО бензинов клас SM...Тоест не е удачна употребата му в дизелови автомобили...

Предполагам момчетата са го знаели това(е нали са масларница), но просто са гледали да те успокоят че няма проблем...Или са адски некомпетентни..

В момента колата ти се движи с многооо по-добро масло от предишното, така че си постъпил много правилно и е хубаво че всичко е навреме...

П.П Не искам да задълбавам, но съм почти сигурен че въпросните две масла нямат много общо!!! И разликата изобщо не е само в етикета...
        Last edited by VFTI; d.m.y г., 18:48.
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

Най- доброто масло за мен е Кастрол 10В- 60 едж спорт,но е скъпо.-36 лв. за 1литър.Аз сипвам само това на мойта 156 2.0 и съм доволен.

Comment

Първоначално публикувано от Gogo 156 Покажи съобщение
            Най- доброто масло за мен е Кастрол 10В- 60 едж спорт,но е скъпо.-36 лв. за 1литър.Аз сипвам само това на мойта 156 2.0 и съм доволен.

На Кастрол взимам само добавката за дизел
            Виж какво предлагат други фирми за 36 лв./л.
            sigpic

Comment

Пичаги, не че Мотул,Тутела и Аджип са лоши масла...но производителя кратко,точно и ясно е написал:

!!! FOR ALFA ROMEO - SELENIA !!!

По ясно от това здравенце...
              SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
              SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
              SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщение
                Пичаги, не че Мотул,Тутела и Аджип са лоши масла...но производителя кратко,точно и ясно е написал:

!!! FOR ALFA ROMEO - SELENIA !!!

По ясно от това здравенце...
                Да , но ако е истинска....
                А такава е доста трудно да намериш в България
                Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Малко спам.
                  В немско сложих Селения на бензинката и не останах доволен.
                  Смених го след 7к км като тук дават 15к пробег и сложих Валволин в Дания. Има разлика и то в плюс на Валволина.
                  Opel Corsa B
                  Opel Tigra
                  Mercedes A 160
                  Mercedes A190 AMG
                  Alfa Romeo 147 1.6 ts
                  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

Първоначално публикувано от hektor Покажи съобщение
                    Малко спам.
                    В немско сложих Селения на бензинката и не останах доволен.
                    Смених го след 7к км като тук дават 15к пробег и сложих Валволин в Дания. Има разлика и то в плюс на Валволина.
                    Колкото хора във форума толкоз и мнения майна...
                    От Селенията съм супер доволен и невиждам причина да я сменям!
                    Препоръчам я на всеки и това е маслото с най-малко ментета на пазара...

Със здравенце...

Comment

Говориш глупости за ментетата... Изобщо не разбираш от масла, производители, вносители и т.н..ЗАЩО изобщо изказваш мнение, че заблуждаваш колегите??? Хубаво ДОВОЛЕН СИ препоръчай го, но не говори глупости...

Селенията ни е ТУРСКА...Те това е пълен бъркоч...

И да смятам че са си влошили качеството, откакто СЕ разделиха с ФИАТ... И то печелят повече ЗАЩОО ВИНАГИ ще имат сигури клиенти, на които на капака им пише СЕЛЕНИЯ...И от там могат да правят каквото си искат и да играят с качеството на маслата...Това е...АМА НИКОЙ не се замисля...
                      by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                        Говориш глупости за ментетата... Изобщо не разбираш от масла, производители, вносители и т.н..ЗАЩО изобщо изказваш мнение, че заблуждаваш колегите??? Хубаво ДОВОЛЕН СИ препоръчай го, но не говори глупости...

Селенията ни е ТУРСКА...Те това е пълен бъркоч...

И да смятам че са си влошили качеството, откакто СЕ разделиха с ФИАТ... И то печелят повече ЗАЩОО ВИНАГИ ще имат сигури клиенти, на които на капака им пише СЕЛЕНИЯ...И от там могат да правят каквото си искат и да играят с качеството на маслата...Това е...АМА НИКОЙ не се замисля...
                        1.Нямаш право да ми казваш как да говоря,още повече дали са глупости или не!Всеки има право да изказва мнение и аз с моето си не ангажирам абсолютно никого!

2.Изобщо, не ти правят чест подобен род изказвания от типа "ти нищо не разбираш" поради простата причина, ЧЕ НЕ МЕ ПОЗНАВАШ!!!

3.Ако Селенията ми беше турска, на нея щеше да пише made in Turkey, а не MADE IN ITALY! Вероятността да се пакетира в Турция далече според мен не означава, че е ТУРСКА!

4.Не мисля, че Фиат са скъсали със Селения, защото и до ден днешен под капаците на Алфа пише Селения!

Хем уж Селения и Фиат били скъсали пък Селения винаги щели да имат сигурни клиенти...тук нещо лекинко започваш с противоречията, а по нататъшните ти разсъждения няма да ги коментирам, защото вече спадат към теорията на вероятностите

Comment

Ти си радиоточка...

И да скъсаха преди 1година и отгоре...Това че ти незнаеш не е мой проблем... И това че СЕЛЕНИА НЕ Е СОБСТВЕНОСТ на фиат, не означава че италианските коли не могат да ползват маслата им...

И да ще имат сигурни клиенти защото на твоя капак, на капака на фиата от 96г. на алфата от 2004г. ще си пише СЕЛЕНИЯ...Чичо Гошо с Фиата ще отвори капака и ще види лепенката и ще отиде да си купи...Ще има селения лепенка и хората ще отиват да си купува това, което пише на капака....Дори и да я махнат тази лепенка и да скъсат всякакви взаимоотношения, то това няма да промени лепенките на всички вече залепени стари коли...По просто от това не мога да го обясня... Малеййййй човече защо ме караш да ти обяснявам толкова СУПЕР ЕЛЕМЕНТАРНИ неща... [I]Вземи помисли малко....[/B]

Точка 3. И на сиренето ти пише направено от МЛЯКО ама дали? Или не живееш в България?В България всичко ни е оригинално...И на много стоки си пише Мейд ин Италия, Германия....

Точка 2.... Да да...видях вече колко разбираш...

И за да изкажа и аз собствено мнение...
                          АДЖИПППППППППП ЗА ВИНАГИ!!! АДЖИП РУЛЗЗ!!! Agip librificants FOREVER!!! Alfa Romeo+AGIP.....
                          by RUBIG service

Comment

ЗАЩОТО ВИНАГИ ще имат сигурни клиенти, на които на капака им пише СЕЛЕНИЯ
                            Ти май изобщо не знаеш смисъла на думичката "ВИНАГИ"

Точка 3. И на сиренето ти пише направено от МЛЯКО ама дали? Или не живееш в България?В България всичко ни е оригинално...И на много стоки си пише Мейд ин Италия, Германия....

Точка 2.... Да да...видях вече колко разбираш...

И за да изкажа и аз собствено мнение...
                            АДЖИПППППППППП ЗА ВИНАГИ!!! АДЖИП РУЛЗЗ!!! Agip librificants FOREVER!!! Alfa Romeo+AGIP.....
                            Нашия дай по-полечка и земи дръпни малко юздите...

Едно е да си купуваш сирене правено в гараж X, съвсем друго е да си купуваш масло от вносител,така че примера ти отново не е сполучлив

То по твойта логика всичко в БГ е пълен ШИТ,което тутакси прави и маслото предлагано от теб същия ШИТ
                            Ай да видим как ще ми докажеш, че твоето прехвалено масло е оригинално?

Comment

Ако живота на една кола е 20г. то 20г. ще стои лепенката Селениа...И ако приемам че през 2010г. вече не се препоръчва селения и няма лепенки на капака, то всички коли от преди това обаче ще имат тези лепенки тоест маслото ще се продава независимо от качествата си поне до 2030г....

Естествено аз ако съм голяма фирма няма да разчитам на стари ларви и като минат тези 20г. и изчезнат всички коли с тази лепенка да затворя...

Все тая... И аз не убеждавам НИКОГО(изключвам горния пост който е отговор на твоите възклицания относно селения) да си купува Аджип, хората и колегите сами ме търсят и после не ме оставят А за доказването...Достатъчно на мене да съм си доказал че идва от Италия(и то няма как да е понеже аз отговарях за вноса и складовите наличност), а всички останали колеги и приятели да ми се доверят......

Оффф всъщност нямам нужда да водя такива спорове...Дошло ми е до гуша от коне с капаци...Всеки сам да си решава съм го казвал 100000 пъти...

Не ми се спори повече..Ако специално ти имаш още нещо да ми кажеш пиши на ЛС, а аз тук повече няма отговарям....
                              by RUBIG service

Comment

...Достатъчно на мене да съм си доказал че идва от Италия(и то няма как да е понеже аз отговарях за вноса и складовите наличност), а всички останали колеги и приятели да ми се доверят....
                                На тази фирма може ли да се разчита, че внася от Италия. Може и на лично...
                                Last edited by svetlastf; d.m.y г., 17:24.
                                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                                sigpic

Comment

Working...
                                X